dijous, 7 de juny del 2012

Planeta en venta, aquest dissabte a Sant Joan Despí

Imagineu que sou pagesos o pageses dels vostres propis aliments. Imagineu que al vostre país la terra és del qui la treballa. Imagineu que un dia, mentre regueu les vostres cols, apareix entre la pols un 4x4 vomitant un home amb un paper a la mà, que escrit amb un idioma que no enteneu us treu de les terres alegant-ne ser el nou propietari. Imagineu que en el document i diu que a més de la vostre terra hi ha tots les dels vostres veïns i la nova propietat esdevé tan gran que agafa el vostre poble i la única font d'aigua de tot l'entorn. Imagineu que a la nova propietat s'hi sembren flors que es transporten molt lluny. Imagineu que us contracten per treballar-hi però que amb el sou que us paguen no podeu comprar pa. De cols ja no en cultiva ningú.

No cal que ho imagineu, ja passa. Al documental Planeta en Venta, el seu director, Alexis Marant ens presenta els motius pels quals els grans inversors troben interessant comprar terres cultivables arreu del món i els efectes socials, econòmics i polítics que té una especulació d'aquest abast.

Voluntad política, transformació de terres, riquesa nord-sud, pèrdua del món agrari, fam, pèrdua de diversitat, sobirania alimentaria, especulació amb el menjar... aquests i altres temes podrem treure desprès al debat.

La cooperativa l'Esplet en col·laboració amb l'Associació Violetas i Associació de veïns del Pi us convida a la projecció de documental el proper dissabte 9 de juny a les 19.30h al local de Violetas al Passeig de Maluquer, 2.
És d'entrada lliure.
Us hi esperem!!!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada