dimecres, 30 de maig del 2012

Estudia molt, que el papa es vell

Sí, si ja recordo la salmodia, pare; així m'animaves a anar a escola i seguir estudiant. Recordo que al principi no t'entenia, però a mida que l'edat i el temps passa, tot ha pres cos i significat.

Estudia molt que el papa és vell

Ja recordo, ja, l'ambient d'estudi de casa sobretot alhora de fer els deures, i aquell respecte casi devot que havia de tenir per mestres i professores. La paraula "director" tenia tan de pes que encara ara se'm tiba l'espinada.
Recordo els problemes que creava al cole la meva discapacitat; no hi havia res adaptat apart de l'entusiasme del professorat. Recordo les revinclades de la professora per intentar controlar a 40 nens i nenes o quan aquell nen negre va venir a asseure al meu costat, érem diferents però què iguals que arribarem a ser.

Estudia molt que el papa és vell

Recordes mumpare com canviaren les coses quan me'n vaig anar? posaven rampa a l'entrada i arribaren els primers ordinadors, al cole ja érem tots diferents però només 20 a classe; ja no podies amagar que no havies fet els deures!

Estudia molt que el papa és vell

Han passat uns anys i una taringa de polítics mal educats i ara, mumpare, tornam enrere. Han tret professors entre ells la que ajudava al nen sord i tornem a ser 40 a l'aula, també fem menys hores, perquè també han llevat assignatures. Quan fa fred duen mantes i  es netegen les taules un cop al mes, a vegades no hi ha paper i els ordinadors no serveixen perquè no s'arreglen. Ara mumpare els llibres es paguen, i les biblioteques es tanquen.

Estudia molt que el papa és vell

No t'amoïnis mumpare, seguirem estudiant, emperò primer començarem una batalla.

Vine a la manifestació!!!
http://ampassantjoandespi.blogspot.com.es

1 comentari:

  1. Este país mide todo lo que hacemos en función del dinero, pero no se habla de cómo mejor la deficiente calidad educativa, cómo ofertar nuevas licenciaturas (o grados) universitarias y mejorar el contenido de las existentes, mejorar las condiciones de los doctorandos, acabar con la imagen del profesor burócrata, y dejarse de tanta tontería con las nuevas tecnologías sin las cuales los alumnos/as no conseguirán realizarse.

    Sol para todos

    ResponElimina