dijous, 9 de febrer del 2012

Ah no!, amb nosaltres sí que no!

Així de rotunda s'expressava en la darrera roda de premsa la presidenta de la Federació Mundial d'Ecosistemes, Biòtops i Biomes, la Sra. arbre Ginko biloba, un exemplar de 40 metres d'alçada que anunciava l'aixecament revolucionari i pacífic de tots els organismes terrestres no-humans, després que es publicàs que a la nova Cimera de Río+20 es debatrà la futura privatització de la Natura, i és que, per resoldre la situació de crisi mundial humana, cal que la Natura també s'impliqui.

I és que durant aquests últims mesos s'han produït múltiples manifestacions de repulsa per part de col·lectius vegetals, animals i fongs, que veuen devastats els seus terrenys i explotades les seves funcions pròpies de la cadena tròfica, com a resposta a la greu crisi humana. Són casos sonats de protesta: els boscos de palma que han aturat la producció de pinyes, principal font de l'oli necessari pel biodièsel, les mones udoladores de Costa Rica que amb el seu silenci fan perdre l'atractiu turístic dels boscos caribenys o els fongs descomponedors de matèria orgànica de tota l'escorça terrestre, que frenant la seva activitat estan anegant el món en una olor putrefacta i insalubre.

- Qui deu a quí?, repetia afònica una Pseudophilautus tanu, una granota arborícola, manifestant-se a l'entrada d'un parc natural a Sri Lanka, i és que aquesta espècie ha perdut tota la seva família degut a la transformació dels grans arrossars en terrenys dessecats per sembrar cebes.

Amb tot, la Federació Mundial d'Ecosistemes, Biòtops i Biomes, màxim organisme reconegut, ha decidit posicionar-se a favor de totes aquestes queixes, expressant la seva total disconformitat en la implicació de la Natura envers les accions insostenibles, àvares i irresponsables de l'espècie humana. - No pagarem entre tots, les animalades d'una sola espècie!; finalitzava la Sra. biloba en un to gens encoratjador.

Més enllà que aquesta rebel·lió sigui considerada la més important a nivell historico-planetari, el més perillós és que l'espècie humana segueix inconscient a l'hecatombe que un alçament d'aquesta magnitud pugui desencadenar.

Seguirem informant...

1 comentari:

  1. que bo Aina...
    per què no escrius un conte (d'aquests que superficialment són per a nens però que en realitat són per a grans)?
    Ho dic seriosament.
    Una abraçada.

    ResponElimina