dimarts, 6 de març del 2012

Ramaderia ecològica i indignació

El nostre proveïdor de pollastres, Mas Formigosa, ha tancat la barraca ! Una situació lamentable ... Fets simples per a idees punyents. Gent comuna a peu de muntanya, esforç diari per una feina ben feta, pagesos en el solc de la il·lusió, en el terreny del possible, transmetent amor per la terra, amb petites accions de gran repercussió mediambiental, un cant contra la desfeta ecològica. La força de Mas Formigosa ha punxat en un marge: més ramaders ecològics esdevindran, però ara estaven sols ... Sols davant de les estrictes normes de l'agricultura ecològica, sols davant dels controls sanitaris, sols davant de les tramitacions administratives, sols davant del model alimentari predominant ... On és la protecció oficial de les iniciatives sostenibles, on són els suports que altres empreses sí tenen? 

Compartim la vostra tristesa, agraïm les vostres paraules de solidaritat i els vostres agraïments, més grans encara en aquests moments de desfeta. La vostra caiguda ara ens desanima: no dubteu, però, que aprenem de tot allò que ens interessa i ens il·lusiona. Sabem que el treball en xarxa ens fa més forts: aturades com la vostra ens animen a reforçar els vincles amb els proveïdors, a provar un consum més solidari amb el pagès i el ramader, a cercar una relació d'abastiment alimentari i de intercanvi de serveis més local. Esperem, doncs, la vostra tornada: estigueu ben segurs que sou necessaris ! Moltes gràcies, Noemi. Moltes gràcies, Carles.


1 comentari:

  1. El que em sap més greu de tot això és que és la mateixa administració la que ha posat la darrera pedra per caure.

    Ja està clar que som nosaltres, les cooperatives i consumidors, que hem de dir què és vàlid i què no com alimentació ecològica, i treballar amb ramaders i agricultors en aconseguir les fites que nosaltres volem, no les que l'administració considera.

    Em sap greu. Em sap molt de greu pel Mas Formigosa. Gràcies, per l'esforç, per la valentia. Gràcies per intentar-ho.

    ResponElimina