diumenge, 30 de desembre del 2012

Temptacions a final d'any...

Quin gust, no ho puc evitar...

Potser duim, quans? tres o quatre anys? no sé exactament; la invasió de termes econòmics en la vida qüotidiana és evident, però la última ha donat un gir... ai quin gust!

La darrera paraula de la que es parlarà a final d'any és descriptiva d'un espai geogràfic o geològic o fantasmagòric. L'abisme... evocador, no?

Abisme fiscal, evidentment, d'alguna manera li hem de penjar la corbata, però, abisme. Jo l'escolto i veig aquell clot foradat que fa espaordir només d'acostar-t'hi. Em recorda aquells avencs per on la meva imaginació escopia monstres ignots o dimonis històrics o es convertia en presó d'ànimes funestes. Veig la porta a l'inframón de contes i llibres apocalíptics, veig el no res, la foscor, la fredor, la desaparició, el sempre més.

Però també l'atracció, l'absorció, la curiositat, la temptació, el desig, la porta a un altre món immensurable, l'altra opció, la possibilitat, la fi del principi,

mmmm... no em digueu que no us sedueix...

3 comentaris:

  1. Tal y como señala Quanta, vivimos cada día rodeados de términos como "bono basura", "rescate", "rescatados", "banco malo", "banco bueno", "prima de riesgo", y un largo etécetra de términos que en nada contribuyen a aclarar algo de la situación en que vivimos. ¿Por qué no se explican las cosas de manera sencilla y directa para que todos las entendamos? ¿Por qué no se buscan soluciones reales y efectivas para no caer en ese abismo al que se nos empuja?
    Por este motivo, les recomiendo la entrevista de La Rosa de los Vientos (día 31/12/2012, a partir de 1:36:00 horas de emisión)donde entenderemos cómo funciona el mundo del dinero (http://www.ondacero.es/audios/la-rosa-de-los-vientos/).

    Sol para todos

    ResponElimina
  2. Ei Quanta,
    La veritat és que va ser una setmana molt penosa amb el tema aquest, quin fàstic, com ens manipulen...(a banda de Quanta,...qui vol caure en un abisme?)... encara els haurem de donar les gràcies per tot el que estan fent per nosaltres...

    ResponElimina
  3. ... abans de totes les coses existia el Caos; i després Gea la fertilitat, pilar sòlid de tots els Immortals que habiten els cims del nevat Olimp i el Tàrtar fosc enclavat a les profunditats de la terra espaiosa; i després Eros, el més bell dels déus immortals, que trenca les forces, i que de tots els déus i de tots els homes posseeix la intel·ligència i sapiència. I del Caos van néixer Èreb i la negra Nix

    HESÍODE, Teogonia

    ResponElimina